22-10-2024: Στο Διεθνές συνέδριο της GOOGLE ο Λάζαρος Καραούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε. του Δήμου Αθηναίων

Στο συνέδριο της GOOGLE “Public Sector Summit” που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον το διήμερο 15-16 Οκτωβρίου, συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε. Δήμου Αθηναίων κ. Λάζαρος Καραούλης, σε συνεργασία με τους Τριαντάφυλλο Καραθανάση και Κατερίνα Τζουβαρά από την Google Cloud.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραούλης είχε την ευκαιρία, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, να ενημερωθεί για τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση και να περιηγηθεί σε έκθεση κατά την οποία παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες που εφαρμόζονται σε πόλεις ανά τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε. Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της GOOGLE, ενώ συνεργάστηκε με τον κ. Niall McDonagh Public Sector EMEA Google Cloud, με κύριο θέμα συζήτησης την εφαρμογή καινοτόμων εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης σε κρίσιμους τομείς της αυτοδιοίκησης που αφορούν πρωτίστως την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Google ο κ. Καραούλης ανέδειξε τη σημασία καινοτόμων εφαρμογών στην αυτοδιοίκηση, κάτι που μελετά και εφαρμόζει η ΔΑΕΜ Α.Ε. ενώ δήλωσε σχετικά: “Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιεί τις καινοτόμες λύσεις που παρέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη, άμεσα θα ανακοινωθούν, και θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για την ευημερία στην καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας“.